height: 162 cm
2011: 67 kg
2012: 48 kg
2013 now: 59,3 kg
goal:
58 • 57 • 56 • 55 • 54 • 53 • 52 • 51 • 50

Září 2012

1.října(my own diet)

30. září 2012 v 21:43 | Lilly |  2. etapa
Když si takto určuju sama, co můžu jíst a co nemůžu, tak je to pro mě mnohem lepší než ta 90-ti denní rozlišovací dieta. Navíc mě to i baví vážit si jídlo a počítat si kalorie:) Celý den cítím lehký hlad, ale je to příjemné kručení v žaludku, rozhodně mi není nějak špatně. Snad takto budu hubnout...vím, že jakmile už nemám tolik kilo nadváhy, tak to půjde pomaleji:/

Snídaně: sójovo-rýžové mléko + 20 g ovesné vločky + 10 g strouhaný kokos (206 kcal) (115 kcal)
Svačina: 2 kukuřičné plátky s čokoládovou polevou (111 kcal)
Oběd: 2 plátky tmavého toastového chleba, 15 g jogurtové almette, paprika (154 kcal)
Svačina: broskvová přesnídávka (146kcal)
Večeře: 3 knäckebroty, 30 g lučiny (154 kcal)

Celkem: 681 kcal

Pití: čaj na hubnutí, 2 l vody
Pohyb: Jillian Michaels Yoga Meltdown level 1

tumblr_lg52lrlriM1qdostto1_500.jpg (500×566)

30.září (my own diet)

30. září 2012 v 9:49 | Lilly |  2. etapa
Do komentářů mi pár z vás psalo, že 700 kcal se vám nelíbí...já to chápu, ale jsem malinká, podle mě moje tělo nepotřebuje přijímat víc, aby hublo. Samozřejmě, že takhle nechci jíst donekonečna, ale aspoň na to hubnutí můžu, ne? Kolik si myslíte, že bych měla přijmout?

Snídaně: plátek domácího francouzského chleba (120 kcal) → přítel pekl:)
Svačina: mrkev (43 kcal)
Oběd: tuňák, zelenina (kadeřavý salát, rajče) + plátek domácího francouzského chleba (290 kcal)
Svačina: trochu kadeřavého salátu z oběda, 1 bluma (33 kcal)
Večeře: 2 míchaná vajíčka (na kapce oliv. oleje), rajče, 2 křehké plátky (225 kcal)

Celkem: 710 kcal

Pití: zelený čaj s citronem, voda
Pohyb: Jillian Michaels Yoga meltdown level 1

http://29.media.tumblr.com/tumblr_lnjufxuRvK1qdostto1_500.jpg

My own diet

29. září 2012 v 22:57 | Lilly |  Diety
Rozhodla jsem se si "vytvořit" vlastní pravidla, která bych během svého hubnutí chtěla dodržovat. Vlastně ne jen na hubnutí, ale něco i po celý život. Lifestyle;)

  • ráno snídat sacharidy (cereálie, ovoce, ovesná kaše, atd.)
  • každý den aspoň trochu cvičit
  • za den vypít minimálně 2 l vody + nějaký čaj
  • nejíst maso (kromě ryb a mořských plodů - není v tom nic víc, že maso prostě jíst nechci, je mi líto těch zvířat, když vidím, jak se každej tím masem přecpává a ty zvířata pak kvůli nám musí být chovaný v takovejch hroznejch podmínkách)
  • na večeři si dát jen něco lehkého (např. nějaký zeleninový salát)
  • nejíst pečivo každý den
  • jíst kvalitní potraviny
  • hlídat si kcal → nechci překračovat 700 kcal za den
  • jednou týdně mít ovocný den (nic jiného než ovoce v jakékoli úpravě a zeleninu)
  • jednou za 3 týdny mít vodní den (očista organismu - nic jiného než voda)
A to je prozatím asi všechno, kdyby mě pak ještě něco napadlo, dopíšu:)

Achjo:(

29. září 2012 v 22:27 | Lilly |  2. etapa
Mám hroznou depku...chce se mi brečet, v hlavě mi naskakuje minulost...před tímto blogem jsem měla ještě jeden blog, na kterém jsem zhubla z těch 67 kil asi na 55 kg...na začátku bylo všechno super, ale po čase mi začalo připadat, že jím moc a hrozně jsem si pořád ubírala jídla...měla jsem třeba 200-300 kcal za den, najednu stranu jsem věděla, že je to málo, ale na druhou stranu se mi toho jídla zdálo moc...bylo to hrozný období, bývala jsem často smutná a vlastně jsem ten blog kvůli tomu zavčas skončila...jenže s tím blogem skončilo i moje hubnutí, tak jsem se po nějaké době rozhodla začít tento blog...za ty moje psychický stavy na tom předchozím blogu taky trochu mohl můj přítel...on je úžasný a hrozně moc si ho vážím, ale má rád ty nejhubenější holky a já prostě byla tlustá...on třeba na mě nebyl zlej, to vůbec ne, ale já jsem věděla, že by v duchu chtěl, abych zhubla, ikdyž mi to takhle neříkal...věděla jsem, že by si přál hubenou holku, kterou vlastně pořád nemá:( ... milionkrát jsem mu říkala, že by třeba byl šťastnější s nějakou hubenou holkou od přírody...a já s nějakým klukem, kterému bych se líbila takto...jsem ale moc ráda, že to tak nedopadlo, protože mám pocit, že my k sobě patříme, teď jsme spolu necelý 3 roky a jsem s ním moc šťastná, jen jsem dostala strach...strach, že by mu "nevadilo", kdybych byla nemocná...jasně, že mi řekne, že to by v životě nechtěl, že se mu líbím takhle a že mě takhle miluje, ale já si prostě nejsem jistá, jestli by mu opravdu tak vadilo, kdybych třeba zase snížila příjem na 200 kcal za den...když mu to nevadilo předtím, proč by se o to měl zajímat teď?...

Jinak s tou 90-ti denní rozlišovací dietou...ta dělená strava je fajn, ale mě to prostě dost omezuje v tom smyslu, že si třeba nemůžu dát dohromady cereálie a mléko...že si nemůžu dát dohromady celozrnný rohlík a cottage...to jsou dietní jídla, z kterých bych ve vhodnym množství možná hubla víc než s tou dietou...Ještě nejsem úplně rozhodnutá, ale vypadá to, že si jídelníček zase budu tvořit sama...Bude to tak pro mě asi lepší. Byla jsem na tu dietu moc zvědavá, vyzkoušela jsem, ale 3 měsíce bych bez mých dietních, ale přesto zakázaných jídel asi fakt nevydržela...

Crying And Alone

5.den - 90-ti denní rozlišovací dieta

28. září 2012 v 22:11 | Lilly |  2. etapa
Tak zítra si nakonec ten vodní den nedám, dám si ho až na konci tohoto nového cyklu. Zítra teda pojedu bílkovinovej den, ale maličko poruším ráno. Normálně se má snídat ovoce, ale já jsem z dnešního vitaminového dne tak přeovocněná, že to nedám:D tak snad to nebude vadit...Na internetu jsem našla jógu od Jillian a jsem na to hrozně moc zvědavá!:)

Snídaně: sklenička sójovo-rýžového mléka
Oběd: sójové maso s kari a se sójovou omáčkou (recept tady) + kousek celozrnného pečiva, rajče
Večeře: polovina porce oběda bez pečiva, zelenina

Mezitím: 60 g hermelín (vím, že je to tučnější sýr, ale miluji sýry a když jsou dneska ty bílkoviny, je to pro mě jediná možnost, ale jakoby v plánu té diety je to povolené, tak snad se nic nestane:))
Pití: višňový čaj, 2 l vody + malá sklenička vody s jablečným octem po ránu
Pohyb: Jillian Michaels Yoga Meltdown level 1
http://0.asset.soup.io/asset/1301/0608_33ea_500.jpeg

Sójové kostky s kari a se sójovou omáčkou

28. září 2012 v 22:00 | Lilly |  Sója
  • 1 balíček sójového masa
  • vegeta natur
  • kari
  • sójová omáčka
  • pepř
  • mletá pálivá paprika
  • 1 lžička medu
  • voda
  • olivový olej
Do vroucí vody, ve které je zamíchaná vegeta, vhodíme sójové kostky. Vaříme 15-20 minut. Mezitím si smícháme olivový olej se sójovou omáčkou, s kari, s medem a s vodou. Nakonec okořeníme. Jakmile je sója hotová, vhodíme ji na rozpálenou pánev s kapkou olivového oleje a orestujeme. Po chvíli přidáme olejovou směs a ještě chvíli prohřejeme. Hodí se k rýži.

Vodní den už zítra - ano nebo ne?

28. září 2012 v 12:14 | Lilly |  2. etapa
Potřebuji od vás pomoc, nemůžu se rozhodnout, jestli si ten vodní den mám dát už zítra a nebo až další cyklus...podle návodu má být jen jednou za měsíc, ale to se mi zdá málo...poraďte, prosím:(:)
http://files.azurove-nebe.webnode.cz/200000216-6419265119/voda-skleni%C4%8Dka.jpg

4.den - 90-ti denní rozlišovací dieta

27. září 2012 v 20:33 | Lilly |  2. etapa
Dneska se cítím hrozně:/ cítím se hrozně nafouklá a přibraná...jakoby na mě z minuty na minutu přibylo tak 5 kg tuku! Vždycky se tak cítím před měsíčkama, takže tomu jinak není ani teď, ale hrozně mi to vadí, protože mi to trochu (dost) kazí náladu a já se přitom hrozně těšila na ten prodloužený víkend s přítelem...tím nechci říct, že se na něj takto netěším, ale není to prostě příjemný se cítit jak hroch...Dnes jsem si v dm zkusila koupit sójovo-rýžové mléko a je to výtečný:) celkově v dmku mají hodně dobrý potraviny...Zítra budu mít vitaminovej den, takže převážně to asi bude jenom ovoce, jsou dovoleny i oříšky, ale jelikož se dneska cítím fakt tlustá, tak zítra zůstanu jenom u ovoce a zeleniny, abych se trochu očistila a snad mi to pomůže...Ještě nevím, jaké ovoce budu zítra jíst, takže to zítra doplním:) Něco malého se má v ten vitaminovej den jíst co 2 hodiny, takže to asi nebudu dělit na snídani, oběd a večeři, ale napíšu časy...to chci vidět, jestli zítra fakt budu jíst tak často, jak jsme si to rozepsala:D v tom návodu to tak je, ale nevím, no...to ovoce mi pak už asi poleze krkem:D

9:00 - malé zelené jabko, sklenička pomerančového džusu
12:00 - rajče, kousek okurky
14:00 - sklenička pomerančového džusu
18:00 - trochu ananasového kompotu (light nálev)
19:30 - rajče s kapkou olivovýho oleje, bazalka + 5 kousků ananasového kompotu (light)

Pozn.: Za dnešek jsem na sebe pyšná. Ono to vypadá, že je toho hodně, ale fakt jsem celej den měla hlad a nic jsem si nevzala kromě toho, co jsem mohla, tak jsem fakt ráda:) A ještě jsem se rozhodla, že si zítra teda ten vodní den nedám, protože se i po dnešku cítím celkem očištěná a psaly jste mi, abych si ho ještě nedávala, tak proto:)

Pití: zelený čaj, heřmánkový čaj, 2 l vody
Pohyb: 200 sedůlehů, 15 minut http://myskinnylife.blog.cz/1209/jak-zpevnit-telo-bez-kapky-potu + 2 hodiny chůze
tumblr_l8uhwlYGY61qbu1tso1_500.jpg (500×646)

3.den - 90-ti denní rozlišovací dieta

26. září 2012 v 21:11 | Lilly |  2. etapa
S dneškem jsem teda moc spokojená nebyla...hlavně proto, že na internetu byl na tuto dietu debilní návod a teprve po tom, co jsem si přečetla v pdf knížku k této dietě jsem zjistila, že těstoviny se vlastně neřadí mezi škroby, ale mezi uhlohydráty, takže jsem jakoby přehodila škrobovej a uhlohydrátovej den. Doufám, že to nebude vadit:/ Taky jsem dneska měla celkem hlad, včera to bylo lepší s tím bílkovinovým dnem...Tady je plán na zítřek:

snídaně: 2 nektarinky + sklenice vody s citronovou šťávou
oběd: miska čočky (nezahuštěné) + čtvereček celozrnného chleba
večeře: polovina porce oběda (bez chleba)

Mezitím:
Pití: 1 l bylinkového čaje, 2 l vody
Pohyb: nemoc (aspoň možná chůze na podpatcích?:D)

b35de475.jpg (300×400)

Čočková polévka

26. září 2012 v 14:01 | Lilly |  Polévky
  • 150 g čočky
  • cibule
  • pórek
  • mrkev
  • rajčatový protlak
  • olivový olej
  • koření a bylinky
  • 2 stroužky česneku
  • petrželová nať
  • sůl
  • pepř
Čočku si přes noc necháme namočenou v 700 ml vody. Cibuli, mrkev a pórek si nakrájíme na drobné kousky a osmahneme na kapce olivového oleje, pak přidáme rajčatový protlak. Vše přimícháme do vody, v níž byla namočená čočka a vaříme 30 minut. Asi 15 minut před koncem přidáme na kostičky nakrájené brambory, koření a bylinky, 2 stroužky lisovaného česneku a nasekanou petrželku. Podle chuti osolíme a opepříme.

Losos s cuketou

26. září 2012 v 13:57 | Lilly |  Ryby a mořské plody
  • 2 plátky lososa
  • 1 dcl vody
  • mladá cuketa
  • olivový olej
  • vinný ocet
  • rozmarýn
  • sójová omáčka
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
Plátky lososa vložíme na rozpálenou pánev, na které jsme měli rozehřátou kapku oleje. Lososa opečeme z obou stran na prudkém ohni. Pak přidáme rozmarýn, zastříkneme vinným octem a přidáme 100 ml horké vody, necháme chvíli dusit. Cuketu nakrájíme na tenké plátky a v osolené vodě vaříme 5 minut. Hotovou cuketu zastříkneme sójovou omáčkou s olivovým olejem a podáváme s lososem.

Plněná rajčata

26. září 2012 v 13:51 | Lilly |  Zelenina
  • 3 velká masitá rajčata
  • 1 šálek ovesných vloček
  • sůl
  • pepř
  • nasekaná petrželka
  • čerstvá bazalka
  • šťáva z půlky citrónu
Ovesné vločky namočíme na 15 minut do vody, pak z nich vodu vymačkáme. Z rajčat opatrně vydlabeme jádřince, které pak promícháme s ovesnými vločkami. Podle chuti přidáme sůl, pepř a bylinky, nakonec pokapeme citrónovou šťávou. Směsí naplníme rajčata a přikryjeme je odřezanými vrchy rajčat jako pokličkou. Na 15 minut dáme péct při 180°C.

Pečená jablka

26. září 2012 v 13:46 | Lilly |  Buchty a bábovky
  • 4 jablka
  • nejlépe domácí džem
  • pomerančová šťáva
  • skořice
  • hřebíček
Z jablek odstraníme jádřinec a naplníme je ovocným džemem. Na pečícím papíru pečeme cca 15 minut na 180°C. Během pečení jablka zaléváme pomerančovou šťávou ochucenou skořicí a hřebíčkem.

Bramborová musaka s čočkou

26. září 2012 v 13:42 | Lilly |  Zelenina
  • 6 brambor
  • 3 rajčata
  • 150 g čočky
  • 1 větší mrkev
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • bylinky
  • olivový olej
Brambory uvaříme ve slupce a nakrájíme na kolečka. Mezitím vaříme čočku skoro doměkka s bobkovým listem. Do zapékací mísy střídavě pokládáme vrstvu brambor, čočky, strouhanou mrkev a na plátky nakrájená rajčata tak, aby poslední vrstvou byly brambory. Zalijeme vývarem, zakápneme olivovým olejem a zapečeme při 200°C asi 30 minut.

Řecký salát

26. září 2012 v 13:35 | Lilly |  Saláty
  • 4 rajčata
  • 1 okurka
  • 1 zelená nebo žlutá paprika
  • 5 černých oliv
  • pár listů salátu (např. ledový salát, rucola, ...)
  • 200 g mozzarelly light
  • 100 g nízkotučného bílého jogurtu
  • olivový olej
  • oregano
  • rozmarýn
  • bazalka
  • sůl
  • pepř
Všechnu zeleninu nakrájíme na větší kousky. Přidáme na plátky pokrájenou mozzarelu, na kolečka pokrájené olivy, posypeme oreganem a bazalkou, osolíme, opepříme a necháme na 10 min odstát. Mezitím si připravíme dresing tak, že jogurt smícháme s olivovým olejem a rozmarýnem, případně s dalšími bylinkami. Dresing vmícháme do salátu a podáváme.

Brokolice s mandlemi

26. září 2012 v 13:21 | Lilly |  Zelenina
Tento recept se hodí do každého dne 90-ti denní rozlišovací diety jako zeleninová příloha.

  • 1 brokolice
  • 100 g mandlí
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • bazalka
Brokolici rozdělíme na růžičky, tlustý stonek na větší kousky a vše dusíme doměkka. Uvařenou brokolici dochutíme kořením dle libosti. Na kapce olivového oleje osmahneme neloupané mandle a posypeme jimi dušenou brokolici.

Květáková polévka

26. září 2012 v 13:16 | Lilly |  Polévky
  • 1 květák
  • 3 brambory
  • 1 menší červená cibule
  • olivový olej
  • bazalka
  • 1 l zeleninového vývaru
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
Do hrnce s vařící osolenou vodou (nebo vývarem) vhodíme květákové růžičky a na kostky pokrájené brambory. Vaříme 10 minut. Na oleji osmahneme cibuli a přidáme do polévky. Podle chuti okořeníme. Vaříme ještě 10 minut.

Šmakoun s vinným octem

26. září 2012 v 12:59 | Lilly |  Tofu a šmakoun
  • šmakoun (nebo tofu)
  • 1 stroužek česneku
  • čerstvá bazalka
  • 1 rajče
  • olivový olej
  • vinný ocet
  • sůl
  • pepř
Šmakoun opečeme na lžičce rozpáleného oleje. Přidáme lisovaný česnek, 3 lžičky vinného octa, pokrájené rajče, sůl pepř a chvíli necháme dusit. Nakonec šmakoun posypeme čerstvou bazalkou.

Indické chlebové placky

26. září 2012 v 12:52 | Lilly |  Pečivo
Tento recept je při 90-ti denní rozlišovací dietě vhodný pro uhlohydrátový den.

  • 200 g celozrnné mouky
  • 150 ml vlažné vody
  • sůl
  • koření a bylinky podle chuti
  • olivový olej
Ve větší míse smícháme mouku a sůl, pomalu přidáme vodu, olej a koření. Těsto pokropíme trochou vody a necháme ho odpočinout nejméně půl hodiny přikyté mokrou utěrkou. Z odstátého těsta vytvarujeme 6 stejných kuliček, z těch vyválíme kulaté placky. Setřeme z placek zbylou mouku a opečeme je z obou stran na rozpálené pánvi. Podáváme s čerstvými rajčaty.

Zeleninové rizoto

26. září 2012 v 12:48 | Lilly |  Saláty
Tento recept je při 90-ti denní rozlišovací dietě vhodný pro škrobový den.

  • 120 g kulaté rýže
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • sůl
  • pepř
  • bylinky podle chuti
  • 1 menší červená cibule
  • 2 stroužky lisovaného česneku
  • 1 středně velká mrkev
  • 1 paprika
  • olivový olej
  • hrášek nebo žampiony
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, papriku a lisovaný česnek. Přidáme rýži, zalijeme vývarem a uvedeme do varu. Podle chuti přidáme hrášek nebo žampiony, na mírném ohni dusíme tak, aby rýže byla al dente.

Segedínská polévka

26. září 2012 v 12:16 | Lilly |  Polévky
Tato polévka je vhodná pro škrobový den při 90-ti denní rozlišovací dietě.

  • 400 g kysaného zelí
  • 3 brambory
  • olivový olej
  • 1 malá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • sladká mletá paprika
  • 1 balení rajského protlaku
  • celý pepř
  • bobkový list
  • sůl
  • 700 ml zeleninového vývaru
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji a přidáme lisovaný česnek, 1 balení rajského protlaku, mletou papriku, bobkový list a pepř. Zalijeme zeleninovým vývarem. Uvedeme do varu, pak přidáme na kostičky nakrájené brambory a kysané zelí. Podle chuti osolíme.

Marinovaný lilek s tofu

26. září 2012 v 12:09 | Lilly |  Tofu a šmakoun
  • tofu
  • 1 lilek
  • 1 rajče
  • oregáno
  • rozmarýn
  • bazalka
  • 1 stroužek česneku
  • petrželová nať
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
Olivový olej smícháme s rozmarýnem, oregánem a prolisovaným česnekem (podle chuti můžeme bylinky pozměnit). Neoloupaný lilek nakrájíme na silnější plátky, vložíme do olejové marinády a necháme hodinku odležet. Mezitím si rajče nakrájíme na tenké plátky, posypeme bazalkou, zakápneme olivovým olejem a dáme na 10 minut do trouby na 180°C. Marinovaný lilek na grilovací pánvi zprudce opečeme z obou stran. Tofu si nakrájíme na kostičky a vhodíme na stejnou pánev, na které jsme opékali lilek. Lilek a tofu podáváme spolu s pečenými rajčaty.

Tofu

26. září 2012 v 10:34 | Lilly |  Zajímavé potraviny

soja1_1000x667.jpg (1000×667)
Tofu je dnes velmi známou potravinou a skoro každý ví, že se vyrábí ze sójových bobů. Samotná sója, je však stále tak trochu tajuplnou plodinou. Jsme zvyklí vídávat lány polí s obilím, kukuřicí, řepkou, kukuřicí nebo mákem, či dokonce hrachem a víme jak se tyto plodiny používají, ale pole se sójou bychom asi nepoznali. Nevíme jak vypadá, neznáme moc její historii ani pořádně nevíme jak ji vychutnávat ve svém jídelníčku. Přitom sója je mimořádným klenotem mezi plodinami. Vědci, kteří se zabývají výživou a zemědělstvím tvrdí, že sója bude plodinou č.1 v tomto tisíciletí. Pojďme si o ní něco povědět:

Kde se sója vzala - Historie sóji

Sója pochází z Asie, kde ji pravdopodobně zdomácnili staří čínští farmáři. Rychle nabyla na významu, který dokládají staré čínské záznamy. Podle čínské tradice sójové boby patřily k pěti posvátným čínským plodinám už za císaře Šeng-Nunga, který je zmiňuje ve svém rukopise z r. 2838 př. Kr. Jiní historici posouvají vstup sóji na scénu o něco později, ale od r. 300 př. Kr. je sója společně s prosem ve starých čínských písemnostech opakovaně zmiňována jako hlavní zemědělská plodina v severní Číně.
Ze severní Číny se sója začala postupně šířit do okolních krajin, do jižní Číny, Korey, jihovýchodní Asie a konečně i do Japonska, kam dorazila koncem 8.stol. po Kristu.
Již starověcí číňané dokázali vymyslet obdivuhodné množství sójových jídel, mimojiné vymačkávali z namočených bobů tekutinu, kterou používali jako alternativu čaje a použivaly ji i kojící matky na podporu tvorby mléka.
Mimo toho, že se sója v Asii prosadila jako potravina, vybudovala si také své postavení v čínské medicíně. V čínské historii nejslavnější bylinkář Li-Ši-Čen popsal léčebné účinky sóje ve své knize "Náčrt lékařského umění".
Nikdo přesně neví, jak si sója dokázala proklestit cestu na západ. Jedna pověst tvrdí, že evropští námořníci používali na zpátečních cestách z Číny pytle vyrobené ze sóji.
Již v 16. stol. s sebou pravděpodobně přivezli evropští obchodníci sušené tofu. Existují záznamy z 18. stol., že evropští vědátoři tuto potravinu zkoumali. Sója se šířila po světě hlavně spolu s čínskými přistěhovalci, ale mimo těchto komunit byla prakticky neznámá. Byla spíše kuriozitou než potravinou. To platilo i pro tehdejší Ameriku - s vyjímkou jediného muže, který způsobil revoluci v amerických snídaních. Byl to Dr. John Harvey Kellog, jeden z prvních propagátorů vegetariánství. Typickou americkou snídani, vejce se slaninou, dokázal nahradit kukuřičnými lupínky a granolou. Ve svém bádání o zdavé stravě narazil na sóju. V r. 1919 napsal rozsáhlou stať o užitečnosti sóji ve výživě diabetiků a dvacátých letech již obchodoval s prvními sójovými výrobky. Později spolu s dalšími průkopníky vegetariánství z řad církve Adventistů sedmého dne vyvinul další výrobky jako např. sojovou náhradu masa a zásadním způsobem se zasloužil o to, že sója se v Americe stala známou a používanou.
Dalším propagátorem sóji byl Dr. A. H. Horvath, známý jako "Otec sóji". V r. 1931 publikoval vědeckou práci pod názvem "Sójová mouka jako národní pokrm"(5) a neúnavně pracoval na uvedení sóji mezi hlavní plodiny pěstované v USA. Jeho úsilí bylo do značné míry úspěšné, za patnáct let jeho práce vzrostla plocha osetá sójou více než 70-ti násobně.

Jak sója vypadá

Sója patří mezi luštěniny. Sójové boby rostou v chlupatých, zelených luscích, obyčejně dvě až tři okrouhlá zrnka v jednom lusku. Rostlina má křovitý ráz a je vysoká přibližně po pás, má malou konkurenční schopnost a množí se výhradně semeny. Většina sójových bobů se sbírá až když jsou dozrálé anebo suché. V tomto stádiu jsou žluté, u některých odrůd i hnědé nebo i černé. V asijských zemích se sójové boby často sklízí také při 75 % zralosti, už dorostlé ale ještě zelené.
Svojí pozici na světovém trhu si sója vybudovala zejména jako olejnina, součást krmných směsí a také jako velmi významný rostlinný zdroj bílkovin. V posledních letech se použití sóji (ovšem spíše funkčně zaměřených preparátů ze sóji) masivně rozšířilo v masném průmyslu, pekařství a průmyslu cukrovinek. Stále více se prosazují tzv. sójové výrobky. Tradiční (tofu, tempeh, sójové omáčky, miso, natto apod.) i moderní (sójové nápoje, jogurty, pomazánky, uzeniny apod.). Sója si vybudovala pozici vynikajícího zdroje kvalitní ch rostlinných bílkovin avšak poněkud rozpačitě se o sóje mluvilo v souvislosti s dalšími látkami, které obsahuje, jako např. fytoestrogeny, inhibitor proteázy, sójové uhlohydráty nebo fytát. Intenzivní výzkum sóji v posledních letech se zaměřil na tyto složky a překvapivé výsledky nám zásadně mění úhel pohledu na sóju. Nejenže sója dále zůstává vynikajícím rostlinným zdrojem bílkovin a oleje, ale ve světle nových poznatků se stává také bohatým zdrojem fytochemických látek, které dokáží pozoruhodně příznivě ovlivnit stav lidského organismu.

Obsah živin ve 100g sóji:
Energie 387 kcal
Bílkoviny 34 g
Tuky 18,6 g
Uhlohydráty 28,1 g
Vláknina 4,6 g
Lecitin 2 g
Vápník 232 mg
Železo 3,4 mg
Zinek 4,1 mg
Tiamín 0,4 mg
Riboflavin 0,7 mg
Niacin 0,9 mg
Vitamín B6 0,19 mg
Folacin 175,9 mg


Tofu vyrobené ze sóji je surovina ze které lze připravit mnoho jídel - sladkých i slaných, lze jej zapékat, grilovat, dělat z něj majonézu. Obsahuje kvalitní bílkoviny (15-17 gramů ve 100 gramech) a málo tuku (2-8 gramů) vápník, železo, vitamin E. Je vhodné při redukčních dietách i pro sportovce, je velmi dobře stravitelné. Kvalitní tofu výrobky nám přinášejí zdraví prospěšné kvality sóji:
  • snižují hladinu cholesterolu v krvi
  • chrání a zlepšují stav kardiovaskulárního systému
  • jsou vhodné pro lidi, kteří mají problémy s mléčnými výrobky
  • působí preventivně před vznikem některých druhů rakoviny
  • jsou vynikajícím zdrojem kvalitních bílkovin
  • působí příznivě proti osteoporóze

Mé postřehy z knihy: 90-ti denní rozlišovací dieta

26. září 2012 v 9:41 | Lilly |  Diety
Do tohoto článku jsem se rozhodla vypsat ještě další drobnosti, které na internetu nejsou, ale v knize jsem je našla.

  • v bílkovinovém dnu volíme spíše maso netučné (ryby, drůbež), obecně se snažíme přijímat potraviny s co nejnižším množstvím tuku
  • káva je povolená, ale bez cukru (vhodné je např. Caro)
  • džusy se počítají jako jedno jídlo
  • alkohol je zakázaný
  • náš metabolismus pracuje ve 3 cyklech: čistící, přijímací a trávící
  • čistící cyklus začíná ve 4 hodiny ráno a končí ve 12 hodin dopoledne - v tomto čase není vhodné přijímat velká jídla, vhodné je ovoce a zelenina
  • přijímací cyklus začíná po 12. hodině polední do 8 do večera, v tomto čase přijímáme potravu (mezi jídly je nutno dodržovat dané pauzy)
  • trávicí cyklus trvá od 8 večer do 4 do rána - v tomto čase nejíme!
BÍLKOVINOVÝ DEN
  • maso (drůbeží musí být bez kůže), vhodné jsou i ryby, mořské plody i tofu
  • místo masa můžeme sníst 2 vejce, sýr nebo tvaroh
  • mléčné výrobky se řadí k bílkovinám a lze je sníst pouze tento den
  • k obědu si můžeme přidat ještě krajíc celozrnného chleba
  • nekombinovat maso s vejci, maso s mléčnými výrobky, vejce s mléčnými výrobky
  • na večeři musíme sníst stejné jídlo jako k obědu (pokud jsme měli k obědu maso, nějaké maso musíme mít i k večeři)
  • porce jídla na večeři musí být menší než k obědu, bez vývaru a bez chleba
ŠKROBOVÝ DEN
  • můžeme jíst luštěniny, rýži, brambory
  • zajídáme 1 krajícem celozrnného chleba
  • k večeři to stejné jako k obědu, v menším množství a bez chleba
UHLOHYDRÁTOVÝ DEN
  • těstoviny, pizza se zeleninou, slané koláče, palačinky (bez vajec a bez mléka), pohanka, ječmen, proso, ovesné vločky
  • k večeři povinně pásek hořké čokolády + kus sladkého pečiva nebo pizzy
VITAMINOVÝ DEN
  • v tento den konzumujeme pouze ovoce (čerstvé i sušené), sušeného max. 8 kusů na jedno jídlo, oříšky, semínka
  • nejzdravější je ovoce čerstvé a neloupané
  • dovolené jsou i kompoty, ovocné kaše, ovocné polévky a pečené ovoce
VODNÍ DEN
  • jednou za měsíc
  • není povoleno nic jiného než voda

2.den - 90-ti denní rozlišovací dieta

25. září 2012 v 20:58 | Lilly |  2. etapa
Achjo, pořád jsem nemocná. Už jsem si myslela, že půjdu do školy, ale zase jsem začala cítit takovej ten knedlík v krku, je to nepříjemný:( Hrozně mě mrzí, že zameškám taneční, hrozně mě to baví...Jestli dieta funguje nebo ne, to zatím nevím, ale každopádně jsem se do večeře musela skoro nutit, vůbec jsem neměla chutě a hlad jsem taky neměla nijak velký...

Snídaně: hruška, sklenice vody s citrónem
Oběd: mistička penne s rajčatovou omáčkou (rajčata,oliv.olej,česnek,bazalka)
Večeře: půlka krajíčku celozrnného chleba, nějaká zelenina

Mezitím: pár rajčatovo-oreganových brusket:/
Pití: 1 l černého čaje s citrónem, 2 l vody
Pohyb: nic (nemoc:/)
NnRrMEJCRC1ER0Ux_o_felice-fawn-thinspiration.jpg (480×360)

Krevety na bylinkách

25. září 2012 v 11:30 | Lilly |  Ryby a mořské plody
  • 500 g krevet
  • hrst petržele
  • hrst bazalky
  • nať fenyklu
  • 5 dcl bílého vína
  • 1 mrkev
  • 1 řapíkatý celer
  • 1 červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 plátky toustového chleba
  • olivový olej
  • sůl,
  • pepř
V hrnci ohřejeme solenou vodu s bílým vínem, do toho přidáme petržel, fenyklovou nať, na hrubo nakrájenou mrkev, celer a cibuli, 1 stroužek česneku a pepř. Necháme 5 minut vyvařit. Rozmrazené krevety vložíme do vroucí vody se zeleninou a necháme 10 minut vařit. Mezitím připravíme bylinkovou omáčku - v hmoždíři smícháme fenyklovou nať, nasekanou bazalku, česnek a rozdrobené plátky pečiva. Zalijeme olivovým olejem a promícháme. Uvařené krevety servírujeme na talíři polité bylinkovým pestem.

Gratinovaný chřest

25. září 2012 v 11:23 | Lilly |  Zelenina
  • 12 zelených chřestů
  • 80 g parmazánu (nebo Grana Padano, v ČR je levnější a stejně dobrý Gran Moravia)
  • 80 g strouhanky
  • olivový olej
Chřest šest minut povaříme v osolené vodě. Zapékací mísu vypodložíme pečícím papírem a vložíme na něj uvařený chřest. Zasypeme parmazánem a strouhankou. Zakápneme olivovým olejem a dáme na 4 minuty zapéct do trouby na 180 °.

ZDROJ: www.sitalemvkuchyni.cz

Chřest s holandskou omáčkou

25. září 2012 v 11:20 | Lilly |  Zelenina
  • 12 bílých chřestů
  • 2 dcl vinného octa
  • pár kuliček celého pepře
  • 1 žloutek
  • 40 g másla nebo olivového oleje
  • citrónová šťáva
  • sůl
Chřest vaříme asi 6 min v osolené vodě do podoby "al dente". V hrnci svaříme vodu (asi 2 dl) s vinným octem a celým pepřem a necháme chvíli vystydnout. Poté ve vodní lázni vyšleháme žloutek a přilijeme vinný ocet s vodou. Po kapkách přimícháváme rozpuštěné máslo, až vznikne hladká omáčka. Zakápneme citronovou šťávou, osolíme a dobře prošleháme. Holandkou omáčkou polijeme uvařený bílý chřest a můžeme podávat.

ZDROJ: www.sitalemvkuchyni.cz

Tagliatelle se šmakounem

25. září 2012 v 11:13 | Lilly |  Těstoviny
  • 300 g tagliatelle (vaječné ploché těstoviny)
  • 2 plátky šmakounu nakrájeného na kostičky
  • 3 stroužky česneku
  • bazalka
  • hrst nasekané petrželové natě
  • 1 dcl bílého vína
  • rajčatový protlak
  • olivový olej
Na pánev s olejem vhodíme celé stroužky česneku, jen chvíli opečeme, aby česnek pustil aroma a vyndáme. Do pánve přidáme šmakoun nakrájený na kostičky. Po chvíli vhodíme bazalku, zalijeme vínem, promícháme a přidáme rajčatový protlak. Dochutíme solí. Uvařené těstoviny smícháme v pánvi s omáčkou a na talíři ozdobíme nasekanou petrželkou, zakápneme olivovým olejem.

Pečený šmakoun

25. září 2012 v 8:50 | Lilly |  Tofu a šmakoun
  • 2 plátky šmakounu
  • 4 stroužky česneku
  • bazalka
  • olivový olej
  • mořská sůl (opatrně)
  • pepř
Česnek si nakrájíme nadrobno, bazalku natrháme a spolu s olivovým olejem vytvoříme marinádu. Vložíme do ní šmakoun a necháme 3 hodiny marinovat. Dáme na pečící papír, lehce osolíme a opepříme, můžeme ještě přidat lístky z čerstvé bazalky. Necháme pozvolna péct 15-20 min.

Blanžírovaný pstruh

25. září 2012 v 8:40 | Lilly |  Ryby a mořské plody
  • filet pstruha
  • mučenka
  • olivový olej
  • arašídový olej (nebo palmový olej)
  • kousek zázvoru
  • pesto z máty a vlašských ořechů (lže použít i mandle - pro alergiky)
  • suchar z pečiva
Pstruha lehce zblanžírujeme v olivovém a arašídovém oleji ochuceném kouskem zázvoru. Poté jej necháme 15 minut péct v troubě na 75° C. Mučenku rozmixujeme a z máty, vlašských ořechů a olivového oleje vyrobíme pesto. Na talíř servírujeme lžičku rozmixované mučenky, navrch položíme filet pstruha, zakápneme mátovým pestem a olivovým olejem. Ozdobíme chipsem z pečiva a podáváme.


Pečená ryba na citronu a česneku

25. září 2012 v 8:31 | Lilly |  Ryby a mořské plody
  • libovolná ryba (losos, pangasius, pstruh, makrela, treska, ...)
  • čerstvý nebo sušený rozmarýn
  • 5 stroužků česneku
  • na 2 ryby šťáva z půlky citronu
  • (vinný ocet - v tom případě nepoužijeme tolik citronu)
  • extra virgin olivový olej
  • mořská sůlku
Do vnitřku ryby (nebo na filé) přidáme česnek nakrájený na kolečka, rozmarýn, a zakápneme citronovou šťávou nebo vinným octem (bílým). Celé postříkáme olivovým olejem. Pečeme při 180°C.
http://recipesbycarrot.files.wordpress.com/2007/01/cimg2273jpg_thm.jpg?w=480

Jak zpevnit tělo bez kapky potu

25. září 2012 v 7:35 | Lilly |  Tipy na hubnutí
Žena - 5
Zacvičit si můžete i bez toho, abyste se schvátila a propotila tričko!

Určitě to také znáte… Máte chvilku, takže byste si mohla zacvičit, ale plánujete pak ještě někam jít, něco zařídit, či nemáte sebou věci na převlečení? Nevadí, poradíme vám účinné cviky, u kterých zpevňujete a tvarujete, ale protože nejde o žádné kardio, nemusíte se obávat ani potu ani zadýchání.

Víc potu, neznamená lepší či rychlejší výsledky ve cvičení! Vyzkoušejte tyto cviky, ve volných chvílích - ráno, u televize, nebo mezi vařením. Sedmiminutová sestava protáhne a zpevní vaše tělo, zatímco zrelaxujete mysl.

Holubička

Tento cvik se vám bude výborně hodit jako příprava na zimní sezonu, protože tak získáte cit pro rovnováhu. Postavte se na jednu nohu, pokrčte v kolenou, druhou zanožte. Rozpažte ruce a předkloňte se. Vydržte aspoň 30 sekund.

Zapažujte

Stoupněte si vzpřímeně, narovnejte záda, ramena tlačte dozadu a dolu, zatáhněte bříško a zadeček a paže dejte mírně od těla. Tahem propnuté paže tlačte v jedné ose za tělo. S gumou thera band zapojíte více svalů, cvik má však účinek i bez gumy. Opakujte 30 krát.

Prkno

Prkno neboli most na loktech. Zapomeňte na sklapovačky, na břicho víc funguje zádrž. V pozici držte tělo rovně, nevystrkujte zadek nahoru. Můžete se pomalu pohybovat dopředu a dozadu.

Boční prkno

Existuje více variant. Opřete se o loket a držte tělo rovně. Nejlepší je cvičit před zrcadlem.

Cviky na břicho

Strom

Tato pozice je opět zaměřena na nohy a záda, zároveň však uklidňuje mysl a pomáhá při soustředění. Ze vzpřímeného stoje přeneste váhu na levou nohu. Pravou pokrčte tak, abyste se dotýkala chodidlem nad levým kolenem. Pravé pokrčené koleno je vytočené. Ruce spojte před hrudníkem jako při modlení s tím, že lokty jsou zvednuté a dlaně tlačíte proti sobě.

Úklony

Široce se rozkročte, vzpažte a ukloňte se do strany. Vaše tělo by mělo být dokonale v jedné rovině - zatáhněte bříško a zadeček, ramena tlačte k sobě. Vydržte v této pozici pět hlubokých nádechů a výdechů. Zpevníte zádové, mezi žeberní i šikmé břišní svaly

Pozn.: Tato cvičení mi hodně připomínají jógu, která mě hodně láká ji zkusit:)


1. den - 90-ti denní rozlišovací dieta

24. září 2012 v 23:59 | Lilly |  2. etapa
Rozhodla jsem se zkusit něco nového a na tuto dietku jsem opravdu moc zvědavá, jestli mi pomůže shodit nějaká kila. Věřím, že lidem, co mají opravdu velkou nadváhu, určitě shodit pomůže, ale jestli to bude fungovat i u mně, kdy už jakoby podle BMI ani nadváhu nemám, to fakt netuším...každopádně, pokud se ani po 2 týdnech váha vůbec nepohne, tak s touto dietou končím a najdu něco jiného, ale snad mě nezklame:) Moje babička díky ní zhubla celkem dost a bez jojo, tak uvidíme...Charakteristiku diety najdete zde :

1.den - bílkovinový

Snidaně: pomeranč, voda se šťávou z půlky citronu
Oběd: půlka plátku pečeného pangasia (recept), dušená zelenina (italská směs)
Večeře: kousíček uzeného lososa, rajče, kousek okurky, půlka papriky, 2 lžičky cottage, kapka oliv. oleje

Mezitím: kousek okurky, velká mrkev, 3 kakaové věnečky (!!!)
Pití: 1 l černého čaje s citrónem, 2 l vody
Pohyb: bohužel nic (nemoc)

http://www.prettythin.com/wp-content/uploads/2012/07/Thinspiration-by-PrettyThin.jpg

90-ti denní rozlišovací dieta

24. září 2012 v 23:45 | Lilly |  Diety
Tuto 3-měsíční dietu řadíme do dlouhodobých diet. Během této doby je možno zhubnout až 25 kg, samozřejmě záleží na aktuální váze a poctivosti při dietě. Rozlišovací dieta je založená na střídání dnů, ve kterých konzumujeme specifickou skupinu potravin. Tyto jednotlivé dny se jmenují: bílkovinový, škrobový, uhlohydrátový, vitaminový a vodní den. V daný den se nesmí konzumovat nic jiného, než co je povoleno. Tato dieta slibuje nejen úbytek na váze, ale také zrychlení metabolismu.

Základní pravidla:

  • jíme 3 větší porce denně (snídaně, oběd, večeře) + na svačinu je povolena zelenina a méně sladké ovoce (grep, jablko, ananas, ...)
  • pijeme minimálně 2 litry neslazených tekutin denně (voda, bylinkové čaje)
  • po skončení diety bychom se neměli začít stravovat hned normálně (pozn. Já si myslím, že pokud kila nechceme hned nabrat zpátky, asi bychom se měli zamyslet a náš jídelníček trochu pozměnit celkově.)
  • snídaně je u všech dnů stejná - konzumujeme 2 kusy libovolného ovoce (semtam si místo čerstvého ovoce můžeme dát sušené ovoce, semínka, oříšky nebo čerstvé ovocné a zeleninové šťávy bez přidaného cukru)
  • každé ráno vypijeme sklenici vody s citrónovou šťávou
  • dané dny je nutno dodržovat v tomto pořadí: bílkovinový, škrobový, uhlohydrátový, vitaminový + jednou za měsíc vodní den
  • nestačí pouze změnit jídelníček, k úbytku váhy nám určitě pomůže i vhodně zvolená tělesná aktivita
  • nejíme po 8.hodině večer

BÍLKOVINOVÝ DEN

Na oběd je povoleno maso (hovězí, vepřové, kuřecí, králičí - pozn. Já maso rozhodně jíst nebudu. Nechci o sobě říkat, že jsem vegetarián, ale maso mi nechybí a nemám na něj vůbec chuť.), ryby, vejce, tvaroh nebo sýry. Přílohu by měla tvořit čerstvá nebo tepelně upravená zelenina a 300 ml zeleninového vývaru, povolen je i krajíc celozrnného chleba. Na večeři si dáme poloviční porci, akorát bez vývaru a bez chleba. Mléčné výrobky můžeme konzumovat pouze neslazené, maso se nesmí konzumovat společně s vejci a s mléčnými výrobky. Mezi obědem a večeří dodržíme 4-hodinovou pauzu.

ŠKROBOVÝ DEN

Na oběd jsou povoleny sacharidy (brambory, těstoviny, rýže, luštěniny, celozrnné pečivo) a zelenina, možný je i krajíc celozrnného chleba. Na večeři si dáme menší porci toho, co jsme měli na oběd (bez chleba). Mezi obědem a večeří dodržíme 3-hodinovou pauzu.

UHLOHYDRÁTOVÝ DEN

Na oběd jsou povolena sladká jídla (pozn. V návodu na tuto dietu je napsáno, že si klidně můžeme dopřát žemlovku, plněné knedlíky, atd., ale toto bych radši moc neriskovala, spíše se přikláním k celozrnným lívanečkům, ovesné kaši, a podobně.) Je povolena také pizza margheritta nebo krajíc chleba postříkaný olivovým olejem. Na večeři si dopřejeme malou sladkost (kus koláče nebo zákusku) - tabulka hořké čokolády na vaření je ale povinná (?!). pozn. V návodu byl zmíněný i kus dortu nebo zmzrzlina, ale přijde mi, že lepších výsledků rozhodně dosáhneme se zdravější variantou cukrů, tak fakt nevím např. s tou tabulkou čokolády!! Mezi obědem a večeří dodržíme 3-hodinovou pauzu.

VITAMINOVÝ DEN

Konzumujeme ovoce. Povolené je i ovoce sušenné, avšak max. 8 kousků. Oříšky a semena jsou také vhodné, avšak zákaz pražených a solených oříšků. 100 g sáček oříšků si rozdělíme na 4 menší porce. Mezi jednotlivými jídly dodržujeme 2-hodinový odstup

VODNÍ DEN

Podle návodu máme vodní den zařadit pouze jednou za měsíc, já jsem se ale rozhodla, že si ho zařadím každý 2.cyklus. Tzn. jednou pojedu od bílkovinového až po vitaminový den bez vodného, ale podruhé už ho tam zařadím. Jedná se o očistný den, kdy pijeme pouze vodu.

Já od zítřka začnu a jsem na tuto dietu opravdu zvědavá:) Hlavně mě zajímá, jestli mi dokáže pohnout s váhou, ikdyž už nadváhy tolik nemám. Tuto dietu zkoušela moje babička, která nadváhy má dost, a opravdu se jí podařilo zhubnout celkem dost kilo. Kdopak se se mnou přidá?:)

Něco o mně a mé cíle

24. září 2012 v 23:43 | Lilly |  O mně
Srdečně vítám všechny návštěvníky mého blogu, na kterém se budu věnovat především hubnutí a zdravému životnímu stylu. Hned předem bych chtěla upozornit, že tento blog NENÍ PRO-ANA a že názory těchto slečen rozhodně nepodporuji, takže veškeré jejich komentáře typu: "měla bys jíst míň" budu opravdu mazat. Ani náhodou nejsem zastánkyně obžerství, ale nadruhou stranu bych opravdu nechtěla být duševně nemocná. Mým cílem je vlastně zhubnout na mou vysněnou váhu, být šťastná a vést spokojený zdravý život. :)

Něco o mně: Jmenuji se Lilly a je mi 16 let. Studuji francouzštinu, v budoucnosti by mě lákalo věnovat se psychiatrii, kosmetice, a nebo překladatelství. Už třetím rokem je můj život naplněný láskou, kterou mi dává můj přítel. K dokonalému životu mi ještě ale chybí maličkost, a tou je hubenost. Jak jsem už psala, nepodporuji anorexii, to ale neznamená, že se mi hubené holky nelíbí. Samozřejmě, že obraz vychrtlé anorektičky opravdu není mým vzorem, ale obdivuji ty křehké, hubené holky, které vypadají zranitelně jak porcelánové panenky.

Prostřednictvím tohoto blogu bych chtěla dosáhnout svého cíle, mnohem lépe se mi hubne, když si jídelníček zapisuji a také mi velmi pomáháte vy:)


Obrovitánská omluva

24. září 2012 v 23:09 | Lilly
Nepočítám s tím, že by si mě některá z vás po té hrozitánsky dlouhé době nechala v přátelích, ale stejně...rozhodla jsem se vrátit. Opravdu mě mrzí, že jsem odešla bez varování, zničehonic. Ono to tak prostě přišlo s těma prázdninama...víte, chtěla jsem si ty prázdniny pořádně užít a nechtěla jsem pořád řešit, jestli jsem toho náhodou neměla moc atak. Už jsem psychicky nemohla, fakt jsem byla vyčerpaná. Každopádně, přiznávám se, že jsem o prázdninách fakt jedla cokoliv...neříkám, že bych se každej den přecpávala, ale jedla jsem všechno. Pak jsem se hodně divila, když jsem stoupla na váhu, ale měla jsem už 49, takže maximální spokojenost na to, že jsem si fakt papkala bez zábran. Brzo jsem ale pochopila, že 2 kila jsou sice fajn, ale já opravdu stojím o to být hubená, opravdu stojím o to vážit 40 kg, a to tak samo od sebe prostě nepřijde. Tak jsem se rozhodla po dlouhých úvahách vrátit a prosit o odpuštění, že mě vezmete zpátky;) Maličko věcí bych chtěla pozměnit, ale to až zítra...teď vás ještě oběhnu a zjistím, kdo mě vezme na milost...;) Zatím dobrou noc:)

http://3.bp.blogspot.com/-RCLJuhkMcAM/T-glbSpPsUI/AAAAAAAACuY/TRqsOyusI_U/s1600/back.jpg